Hallo Germany!

Nu bestämmer jag mig för att skriva i bloggen lite ändå.

När jag flög möt tyskland började nervositeten komma till mig, det var lite läskigt att tänka att man inte kan något av detta språket som dem talar och barnen inte talar någon engelska... men väl framme möttes jag upp på flygplatsen av mor och dem två små söta barnen Nele och Jarne, dom hade gjort 2 skyltar som man kunde läsa Johanna på hehe. Först ville barnen kolla på flygutsikten, man kan gå högst upp i Frankfurts flygplats och se hela lkandnings banan och alla flygplan. Vi satte oss senare i bilen för hemfärsd. efter 2 timmar kom vi hem, skönt barnen hade  redan somnat så vi bar in mina saker och mamma Tina visade mig runt huset lite snabbt sen gick ja ner till mitt rum och började lite snått packa upp.
 Rummet jag har fått är 20km2 stort och ljusgult, har två små avlång fönster och en platt tv på väggen, 120 säng, ett bord med 3 stolar och 4 garderoder!


Dag 1, första dagen kunde jag sova in och inget göra alls då barnen var lång dag på dagis (som för övrigt är ett kyrkdagis) och föräldrarna jobbade hela dagen. så gick runt kollade runt i huset lite mer, väl inne i köket hade tina satt post it laddar på nästan varje kökslucka haha bred, meat and pasta och så vidare. runt 3 tiden ringde det på dörren osäker som ja va, skule ja öppna eller ej ? klart ja öppna där stor en tjej som visade sig bo i deras hyrlägenhet under huset. hon frågade på ganska dåligt engelska/tyska om jag ville hänga med och hämta barnen på daig. klart ja gjorde så vi gick dit, träffade alla andra föräldrar som tydligen visse vem ja va och började prata tyska med mig, jag såg ut som ? haha men nickade och log .... funkar nog bra tänkte jag! barnen kom ut och blev jätte glada att deras Engelsktalande au pair kommit dit.. hem och leka lite kort käk och sen hoppade dem i sängs.. jag tog 2 långa promenader den dagen, en före dagiset och en på kvällen. det känns nästan som att gå runt i usa stora hus men säkerhetsportar runt sig... knappar man måste trycka för att den där inne ska veta vem som kommer...hem skypa lite och sedan somnade jag.

Dag 2, gick upp , lyckades låsea mig själv ute då jag tänkte käka ett äpple på trappen i solen som lös ca 20 gradigt (har för övrigt gjort sedan jag kom :)) tur så kom Tina hem efter ca 15 min och skulle hämta barnen på dagis, ja hängde självklart med, och lika glada blev dom denna gång.
väl hemma började tina laga mat, ja fråga om ja kunde göra något nej nej det behöver du inte fick jag till svar.
jahapp lekte lite med barnen och spelade spel med lillkillen han kan redan en hel del engeksla färger som vi traglade igår :D pink, green, yellow, orange, blue and red.  juste han är 3 år och igår satt han och kluddra på ett papper... sen kom hem till mig med det och sa FUR Johanna så ja kollade på det och han hade skrivit från Jarne till Johanna utan någon som helst hjälp. smarta barn har jag med att göra! vi åt sedan lekte lite till innan det var dax att gå till "sport" som vissade sig vara lek o spring typ.. föräldrarna byggde lite hinder vi sjöng lite och sedan sprang alla i sina egna vägar... skönt satt bara och kollade på tills han lillkillen började skrika JO Ha NANA över hela salen hahah då fick ja allt hönga med och hoppa trampolin, gå balance gång och åka rutchkana....
väl hemma var det piknik i trädgården och sen sova som gällde.

nu idag sitter jag här har just vaknat eller ja för 1.5 timme sedan, familjen hade lämnat en lapp i trappen om att dom hade åkt och handlat så ja hade lite tid här.. vädret är lika fint nu som i går.. om inte varmare ? det är ju bara morgon ännu.  Hejdå ska ta en promenad i solen tänkte jag innan dom kommer hem igen. :)
Kommentarer
Postat av: Farmor

Roligt att läsa. Verkar som du får det bra. Sa jag att jag fick med mej lite förkylning från Karlsborg.Så jag har slappat här hemma och sett på skidskytte. Blir i morgon också , sen är det slut för i år , om jag fattat rätt.

Ha det bra och lär dej tyska som omväxling. Mein Deutsch ist nicht so gut.

Hej då! i hörs. KRAM farmor

2012-03-17 @ 15:27:05
Postat av: Emelie

Åh vännen min, så GLAD jag blir över att läsa det här! Vet ju att du var en smula orolig, men det verkar ju toppen! Njut av det fina vädret och de goa ungarna nu så hörs vi på skype! Kram <3

2012-03-18 @ 19:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0